Trouwjurken passen doe je niet elke dag. Belangrijk dus dat je goed voorbereid naar een bruidswinkel gaat. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan tijdens het passen of – erger nog – op de grote dag. In dit blog 10 praktische tips voor het passen van een bruidsjurk. Veel plezier! 

  1. Draag net ondergoed

Met gaten in je onderbroek of lubberende bh-bandjes voel je je niet echt speciaal en zo wil je je juist wél voelen tijdens het passen van bruidsjurken. Hul jezelf daarom in net ondergoed. Bedenk ook even of je je gemakkelijker voelt in een string of boxershortje (je staat vaak niet alleen in het pashokje).

  1. Denk aan ontharen

Grote kans dat de verkoopster je helpt bij het aan- en uittrekken van de jurken. Niets vervelender dan er op dat moment achter te komen dat je vergeten bent om je oksels te scheren of je bikinilijn bij te werken. Vergeet dus niet om te ontharen al je je daar comfortabeler bij voelt. 

  1. Neem deodorant mee

Van al dat passen, kun je het behoorlijk warm krijgen. Bovendien is het ook gewoon spannend om een trouwjurk uit te zoeken. Als je met klotsende oksels in het pashokje staat, is een deodorant geen overbodige luxe.

  1. Gebruik niet te veel make-up

Met een feestelijk make-upje staat een trouwjurk natuurlijk net wat leuker, maar maak het niet te bont. De jurken trek je meestal aan en uit over je hoofd. Een beetje ongemakkelijk als alles na afloop besmeurd is met make-up.

  1. Beweeg erop los

Afzakkende lijfjes, knellende bandjes, openstaande rugpanden: als de pasvorm niet goed is, zie je er allesbehalve charmant uit. Beweeg er daarom op los tijdens het passen: gooi je handen in de lucht, dans, buk, omhels mensen… Zo weet je zeker dat je er in alle houdingen goed uitziet en je op de grote dag niet continu staat te trekken en te hijsen.

  1. Neem een haarelastiekje mee

Indien je lang haar hebt, is het aan te raden om een haarelastiekje of haarklem mee te nemen. Zo kun je ook zien hoe een jurk staat met je haar omhoog.

  1. Koop accessoires achteraf

Goed voorbereid zijn, is fijn. Maar overdrijf niet. Accessoires als schoenen en lingerie kun je echt veel beter bij de jurk uitzoeken in plaats van vooraf. In de bruidswinkel hebben ze vaak een torselet, schoenen en hoepel te leen.

  1. Wees kritisch

Kritisch passen is zó belangrijk bij het uitzoeken van een trouwjurk. Bekijk jezelf dus van alle kanten in de spiegel. Alleen dan kun je bepalen of een jurk je op het lijf geschreven is of dat je toch beter voor een ander model kunt gaan.

  1. Bekijk in daglicht

Het licht in de winkel is anders dan daglicht. Bekijk dé jurk daarom ook bij daglicht zodat je zeker weet dat het de juiste kleur is. Zou toch vervelend zijn als je er op je bruiloft achter komt dat die oudroze jurk stiekem best roze is.

  1. Informeer of je foto’s mag maken

Het klinkt ideaal: van alle jurken die je past een foto maken zodat je thuis nog even rustig kunt kijken. Helaas is dat niet in elke bruidswinkel toegestaan. Informeer dus vooraf om teleurstellingen te voorkomen. Indien je geen foto’s mag maken, kun je ook aantekeningen bijhouden.

Lees ook: Trouwjurk kopen? 8 tips!