Of je nou een romanticus pur sang bent of de nuchterheid zelve: iedere vrouw wil graag trouwen in een mooie jurk. Maar waar moet je allemaal op letten als je op jurkenjacht gaat? In dit blog 8 praktische tips!

  1. Probeer verschillende modellen

Je weet het zeker: je wilt een echte prinsessenjurk met roesjes, steentjes en een lange sleep. Uiteraard moet je op zoek gaan naar de jurk die je voor ogen hebt, maar staar je niet blind op één model. Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat een simpele japon beter bij je figuur past. Door verschillende modellen te proberen, weet je zeker dat je naar het altaar schrijdt in een jurk die je op het lijf is geschreven.

 
Foto credits: AV Reportages, Melike Doğanbas, PHTGRPHR, Rox and San

  1. Goedkoop is duurkoop

Een trouwjurk scoren voor een prikkie is meestal geen goed idee. Je zal niet de eerste bruid zijn die uit haar Alibaba-jurk scheurt op de grote dag of na een toiletbezoek met de rits in haar hand staat. Heb je een klein budget? Kijk dan eens naar tweedehands trouwjurken of huur een jurk. Het scheelt aanzienlijk veel geld en je hoeft niet op kwaliteit in te leveren.

  1. Neem niet te veel mensen mee

Een trouwjurk uitzoeken, doe je natuurlijk niet alleen. Zorg er wel voor dat je niet te veel mensen meeneemt. Want hoe meer mensen zich ermee bemoeien, hoe lastiger het is om keuzes te maken. Drie of vier ‘adviseurs’ die jou goed kennen, werkt over het algemeen het best.

  1. Pasvorm is alles

Afzakkende lijfjes, knellende bandjes, openstaande rugpanden: als de pasvorm niet goed is, zie je er allesbehalve charmant uit. Beweeg er daarom op los tijdens het passen: gooi je handen in de lucht, dans, buk, omhels mensen… Zo weet je zeker dat je er op alle momenten goed uitziet.

   
Foto credits: Simone Jansen Fotografie

  1. Laat je niet foppen

Het liefst stort je je zorgeloos op al die mooie trouwjurken, maar wees alert. Nog steeds worden er geregeld replica’s verkocht als echte designjurken. Koop je jurk bij een gerenommeerde bruidsmodezaak en controleer altijd of de merknaam ook in het label staat. Koop je je jurk online? Wees dan extra alert.

  1. Verspil geen tijd

Wanneer je bruidsjurken gaat passen, komt de verkoper geheid met exemplaren aan waarin je niet dood gevonden wilt worden. Nu kun je ze uit beleefdheid passen, maar je kunt ook eerlijk zijn. Zo kan de verkoper jou beter helpen en is de kans dat je dé jurk vindt vele malen groter. Let op: verkopers in goede zaken weten wat mooi staat bij jouw figuur en huidskleur. Soms loont het dus om een jurk te passen die je zelf niet gelijk zou uitkiezen.

  1. Vertrouw op je gevoel

Eén ding is zeker: wanneer je dé jurk aan hebt, weet je het. Zegt iedereen dat een jurk je beeldig staat, maar heb je twijfels? Doe het dan niet. Je wilt op de grote dag stralen als nooit tevoren en dat kan alleen in een jurk waar jij je lekker in voelt.

  1. Neem de tijd

Gehaast een bruidsjurk uitzoeken werkt niet. Er is zo veel keus! Bezoek verschillende zaken, struin beurzen af, blader door trouwmagazines en pin tot je een ons weegt. Zo weet je precies wat de mogelijkheden zijn en trouw je in de jurk van jouw dromen.