lr-205-imagine-marci-pedro
Credits foto: Imagine Fotografie

Zo voorkom je een felicitatierij op je bruiloft
Nog even en dan is het zover: jullie bruiloft. Schrijden naar het altaar, de ringen uitwisselen, de eerste kus als man en vrouw en… handjes schudden. Veel bruidsparen zien hier tegen op: het is vaak een stijve bedoening die aardig wat tijd in beslag neemt. Wil je je gasten de mogelijkheid geven om jullie te feliciteren zónder dat er een rij wordt gevormd? In dit blog een paar handige tips!

Neem initiatief
Wees je gasten voor en loop zelf rond. De gasten die je hebt gesproken overhandig je iets herkenbaars. Bijvoorbeeld een bloem, ballon of armbandje. Zo kun je in een oogopslag zien wie je wel en niet hebt gehad. Of draai het om en geef je gasten bij binnenkomst een item. Zodra jullie iemand gesproken hebben, kan de ballon de lucht in, de bloem in een vaas of het armbandje in een bakje.

En wissel!
Heb je een diner? Dan kun je ervoor kiezen om de gasten te laten rouleren, bijvoorbeeld na elke gang. Doordat er steeds andere gasten bij je aan tafel zitten, spreek je iedereen en is een felicitatierij niet nodig. Wanneer je het te onrustig vindt om je gasten van plek te laten wisselen, kun je natuurlijk ook zelf langs de tafels gaan tussen de gangen.

carly-laurence-486-small
Credits foto: Foto Belle

Openingsdans
Sla het felicitatiemoment over en start na de ceremonie direct met de openingsdans. Voordat je het weet staat de dansvloer vol en kun je op je gemak iedereen afgaan voor een praatje. Leuk, informeel en het feest is direct op gang.

Een daverend applaus
Na de ceremonie kan de ceremoniemeester jullie officieel presenteren aan de gasten als man en vrouw en vragen om een daverend applaus. Op die manier ‘feliciteert’ iedereen jullie tegelijkertijd. Natuurlijk zul je in de loop van de avond nog felicitaties in ontvangst nemen, maar die rij is in elk geval van de baan.

Cadeautafel
Feliciteren en het overhandigen van de cadeaus gaan vaak hand in hand. Indien je geen rij wilt, is het handig om op een goed zichtbare plek een cadeautafel neer te zetten. Door stickers, kaartjes en pennen neer te leggen, kunnen mensen hun naam op het cadeau plakken en een felicitatie achterlaten.