Hoe leuk sommige huwelijkstrends ook zijn, op een gegeven moment is het tijd om er afscheid van te nemen. Je wilt immers niet de zoveelste zijn met een speelse bloemenkrans in het haar of eclectische foodtrucks. Welke bruiloftstrends zijn vernieuwend en welke kun je beter aan je voorbij laten gaan? De do’s en don’ts op een rij.

Dag weckpot, hallo koperen mok

9

Grote glazen weckpotten met een gekleurd rietje: je kon er niet omheen de afgelopen tijd. Leuk? Ja. Origineel? Nope. Wil je toch opvallende bekers? Scoor dan koperen mokken. Stoer, stijlvol en tijdloos. Tip: serveer ze met Moscow Mules. Een frisse cocktail met ginger beer, vodka, limoen en verse munt.

Landelijk én stijlvol

Wil jij een rustieke bruiloft, maar niet het gevoel hebben alsof je elk moment de koeien van stal moet halen? Ga dan voor linnen in plaats van de jute tafelbekleding die je op veel bruiloften ziet. Linnen heeft dezelfde natuurlijke uitstraling als jute, maar is door de vele kleur- en textuurmogelijkheden een stuk eleganter.

Aan tafel!

Foodtrucks zijn geweldig. Op een festival. Of als je een jaar geleden trouwde. Dit jaar gaan we weer terug naar ouderwets tafelen. Simpel, gezellig en regenproof.

Ja, ik wil… een suikerspin

Wie vorig jaar naar een bruiloft is geweest, heeft ze vast voorbij zien komen: etagères met mierzoete donuts. Lekker zijn ze nog steeds, maar verrassend niet meer. Verruil de donuts daarom voor feestelijke suikerspinnen in verschillende kleuren.

Geen meuk, maar een waardevolle spreuk

‘Vandaag vieren wij de liefde’ of ‘Liefde is… elkaar het jawoord geven’. Op veel trouwlocaties barst het van de spreuken die eigenlijk niets betekenen omdat ze zo cliché zijn. Wees vernieuwend en ga voor spreuken of quotes die écht iets over jullie zeggen.

Verwelkt niet

Een bloemenkrans in het haar was dé haartrend voor bruiden. Niet gek, want het is romantisch en speels tegelijk. Maar na de bloemenkrans op bijna alle bruiloften gezien te hebben, is het tijd voor een nieuw haaraccessoire: de sierlijke diadeem. Net zo leuk en je hebt een blijvend aandenken.

Mix en match

Elke bruid wil stralen op de grote dag. Toch zijn wij geen fan van de ‘meerdere jurken-trend’. In plaats van feesten staat de bruiloft dan in het teken van omkleden. Wil je toch je look gedurende de dag aanpassen? Kies dan voor een trouwjurk die uit meerdere delen bestaat, zodat je naar hartenlust kunt combineren. Een stuk sneller en het scheelt een hoop geld.

Durf te knallen

Gingen we in 2016 veel voor pasteltinten, in 2017 mogen we weer knallen. Wat dacht je van oudroze in combinatie met koraal of babygeel met oranje? Eén ding is zeker: jouw bruiloft wordt een feestje!