Professionele ceremoniemeester inhuren of een bekende vragen?

Als bruidspaar kunnen jullie een professionele ceremoniemeester inhuren voor de planning en organisatie van jullie trouwdag. Of een vriend of familielid vragen om deze eervolle taak op zich te nemen. Wat zijn de voordelen van beide keuzes?

De voordelen van het huren van een professionele ceremoniemeester:

1. Een professioneel aanspreekpunt gedurende de organisatie van je bruiloft
Wanneer je kiest voor het inhuren van een ceremoniemeester, zet je duidelijk op papier welke diensten hij/zij aan jullie levert en welke prijs daar tegenover staat. Je weet dus wat je van je ceremoniemeester kunt verwachten en hoeft je niet bezwaard te voelen om hem of haar daarop aan te spreken. Dat geeft veel rust en duidelijkheid.

2. Een ingehuurde ceremoniemeester heeft veel waardevolle ervaring
Een professionele ceremoniemeester heeft veel ervaring met het organiseren van bruiloften. Deze ervaring stelt haar in staat optimale invulling te geven aan jullie wensen rond de trouwdag. De ceremoniemeester denkt mee, adviseert en biedt praktische hulp om jullie droombruiloft in vervulling te laten gaan.

3. Je hoeft geen bekende met deze taak te belasten
Ceremoniemeester zijn is niet alleen een eervolle taak, maar ook een tijdrovende. En een taak die bepaalde vaardigheden vereist. Niet iedereen heeft vrienden of familie die over de skills beschikken om jullie trouwdag tot een succes te maken. Of misschien voelt het niet goed om hen voor zo’n grote klus te vragen. Van een ingehuurde ceremoniemeester weet je zeker dat die deze rol kan én wil vervullen.

4. De ingehuurde ceremoniemeester helpt je aan de beste leveranciers
Of het nu gaat om de trouwjurk, bloemen, catering of trouwlocatie: je gehuurde ceremoniemeester heeft een groot netwerk in de trouwscene. Deze contacten zijn erg nuttig om jullie te helpen aan de beste en voordeligste leveranciers.

5. Al je dierbaren hebben de volle aandacht bij jullie op de trouwdag
Op de trouwdag is een ceremoniemeester van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in de weer om de dag tot een succes te maken. De ceremoniemeester zal daardoor minder kunnen genieten van de bijzondere sfeer. Door een professionele ceremoniemeester te kiezen, kunnen al je vrienden en familie hun volle aandacht op jullie richten.

-®140712-23806 (Small)
(Fotocredits CP Weddings)

De voordelen van een bekende vragen als ceremoniemeester:

1. Je ontvangt geen rekening voor de diensten
Een vriend of familielid zal je voor de hulp rond jullie trouwdag geen rekening presenteren. Dit geld kun je dus gebruiken om een nog mooiere taart, trouwjurk of trouwringen van te kopen… Of op luxe honeymoon te gaan!

2. De ceremoniemeester kent jullie voorkeuren en gekke gewoonten
Een belangrijke taak van de ceremoniemeester is om de bruiloft helemaal aan te passen aan jullie wensen. En wie kan dat nou beter dan een vriend(in) of familielid? De ceremoniemeester kan zijn of haar kennis over jullie gebruiken bij maken van decoratie, het regelen van een verrassing of een gezamenlijk cadeau.

3. De drempel is lager voor andere gasten om contact op te nemen
Als jullie kiezen voor een vriend of familielid als ceremoniemeester, kent waarschijnlijk een deel van de gasten hem of haar ook. Dit maakt de drempel lager om contact op te nemen met vragen, suggesties of ideeën. Daarnaast maakt het de trouwdag zelf nog leuker en gemoedelijker.

4. De band wordt nog hechter
De maanden voor de trouwdag zullen jullie de ceremoniemeester geregeld spreken en zien. Door gezamenlijk naar jullie bruiloft toe te leven, wordt de goede band die jullie al hadden nog hechter en persoonlijker. Ook na afloop zal het feit dat hij/zij ceremoniemeester was op jullie bruiloft altijd bijzonder blijven.

5. Meer op je gemak op de trouwdag met een bekende om je heen
Bij het omkleden, tijdens het Ja woord, in dronken toestand op het feest… Gedurende de trouwdag is de ceremoniemeester constant bij jullie in de buurt. Het kan dan heel fijn en vertrouwd zijn als een goede vriend of familielid deze rol vervult. Zij kennen jullie al lang, wat het makkelijk maakt om jezelf te zijn en ontspannen je trouwdag te vieren.

Zijn jullie er al uit wat je liever wilt? Een bekende vragen of juist liever een professionele ceremoniemeester inhuren? Bij vragen, twijfels of voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Weddingbliz!