10 do’s en don’ts

Ben je ceremoniemeester voor een bruiloft? Dan is de kans groot dat het bruidspaar je verzoekt een brief met praktische informatie toe te voegen aan de officiële uitnodiging. Hoe schrijf je een brief van de ceremoniemeester? Welke informatie mag absoluut niet ontbreken en wat kun je beter achterwege laten?

5 Do’s voor de brief van de ceremoniemeester

Geef aan tot wanneer mensen kunnen laten weten of ze aanwezig zijn
Verzoek de gasten zich voor een bepaalde datum bij jou af te melden als ze verhinderd zijn. Mensen vragen om te laten weten of ze wel komen is ook een optie, geef ook daarbij een uiterste aanmeld-datum aan.
Communiceer duidelijk hoe laat mensen worden verwacht
Vaak staan tijdstippen ook al op de trouwkaart, maar herhaling kan geen kwaad. In de brief van de ceremoniemeester kun je meer gedetailleerde informatie kwijt, maak daar gebruik van.
Geef een duidelijke routebeschrijving en parkeerinstructie
Beschrijf kort en krachtig waar de gasten worden verwacht en hoe de parkeervoorziening is geregeld. Geef ook aan of de locatie bereikbaar is met het OV. Is de locatie moeilijk vindbaar? Dan is het nog een idee om een plattegrondje toe te voegen.
Laat mensen met vragen contact met jou opnemen
Een bruidspaar heeft in de aanloop naar de bruiloft vaak al genoeg aan zichzelf. Ze zijn je dus erg dankbaar als je als ceremoniemeester in de brief duidelijk communiceert dat jij het aanspreekpunt bent voor (vragen over) dieetwensen, parkeren, speeches of sketches (vraag naar de wensen van het bruidspaar!) en andere onduidelijkheden.
Voeg een leuke verrassing voor het bruidspaar toe
Met de brief van de ceremoniemeester bereik je alle gasten, dus is het dé manier om de gasten te vragen een lief of ludiek cadeautje mee te nemen voor het bruidspaar, bijvoorbeeld passend bij het thema van de bruiloft. Uiteraard voeg je deze passage toe zonder medeweten van het bruidspaar.

-®140520-04645

Brief van de ceremoniemeester: don’ts!

Voorkom teveel wollige informatie
Hoe meer informatie je in de brief van de ceremoniemeester zet, hoe groter de kans dat de gasten dit niet goed lezen. Beperk je tot de hoofdzaken, bij vragen kunnen gasten altijd contact met je opnemen.
Wees bedacht op taalfouten
Laat je brief door een partner in crime checken op taalfouten. Het is jammer om bij de zorgvuldig uitgekozen uitnodiging van het bruidspaar een brief te voegen die bol staat van taalfouten.
Verzin geen zelfbedachte dresscode of andere tips ter verhoging van de feestvreugde
Hoe goed je bedoelingen ook zijn: geef de gasten geen zelfbedachte tips die van invloed zijn op de sfeer van de trouwdag. Dit soort grappen kan het bruidspaar op andere momenten misschien waarderen, maar gegarandeerd: op hun trouwdag NIET.
Verstrek geen verkeerde adressen of telefoonnummers
Als gasten in de uitnodiging worden doorverwezen naar huisnummer 5 en in de brief van de ceremoniemeester naar nummer 55, komt dat de logistiek van een bruiloft niet ten goede. Controleer adressen en telefoonnummers daarom grondig.
Verstuur geen brief voor een daggast naar een avondgast en vice versa
Check, check, dubbelcheck: wanneer meerdere versies van uitnodigingen en brieven worden verzonden naar dag- en avondgasten, is enige zorgvuldigheid gewenst. Zorg dat de juiste brief van de ceremoniemeester naar de juiste gasten wordt verstuurd.

Wil je als bruidspaar zeker weten dat je trouwdag op rolletjes loopt? Huur Weddingbliz in als ceremoniemeester, dan weet je zeker dat alles perfect wordt verzorgd. Neem snel contact op voor meer informatie.

Terug naar de inspiratiepagina.